Utorak, 29 Kolovoz 2017 12:42

Gradonačelnik primio goste iz Ukrajine

Gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić danas je primio goste iz Ukrajine koji tijekom ovoga tjedna borave u Požegi u sklopu projekta Veleučilišta u Požegi Erasmus + KA107. Tako su Gradsku kuću danas posjetili dekan i prodekani Ekonomskog fakulteta „Uzhhorod National University“ u pratnji Berislava Andrlića, prodekana za razvoj požeškog Veleučilišta i Barbara Pisker, koordinatorice Erasmus projekata.

- Cilj projekta je povezati Veleučilište u Požegi sa zemljama Istočne Europe, a ovo je prvi dolazak ukrajinskih profesora u Požegu. To je samo početak naše suradnje s Ukrajinom i s ostalim zemljama Istočne Europe. Ostvarili smo sredstva za suradnju s Azerbejdžanom, Srbijom, Bjelorusijom i Gruzijom. Kroz narednih godinu dana razmijenit ćemo i studente i profesore iz tih zemalja - rekao je Andrlić.

Bila je to prilika za razgovor o započetoj suradnji dvaju Sveučilišta, mogućnostima daljnjeg povezivanja u ostalim područjima, kao i planovima za razvoj prijateljskih veza Grada Požege i Grada Uzhhoroda.