Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2017 08:10

Otvoren Aurea Fest 2017.

Povorkom od desetak kulturno-umjetničkih društava, povijesnih postrojbi iz Hrvatske i inozemstva, zapregama i jahačima, te tradicionalnom berbom grožđa počeo je jučer Aurea Fest 2017. Pred nama je sedam dana i sedam noći s bogatim glazbenim, zabavnim, gastro, eno i drugim sadržajima koji će zadovoljiti sve potrebe i ukuse.
S glavne pozornice na Trgu Sv. Trojstva, u ime Grada Požege, pokrovitelja Aurea festa, festival je proglasio otvorenim gradonačelnik Darko Puljašić.

- Otvorimo dušu, pokažimo ono što znamo, što možemo. Pozivam sve vas da budemo ono što jesmo, otvorenog srca, široke slavonske duše, da svi koji dođu u Požegu ne moraju otići na Tekiju piti vode da se opet vrate k nama. Sretan sam, zadovoljan, ponosan što mogu biti jedan među jednakima, vaš gradonačelnik. Nadam se kako ćemo svi zajedno sve naše drage goste dobro ugostiti, da ćemo se svi dobro zabaviti i cijeloj Hrvatskoj i svijetu pokazati ono što imamo. Mi se ne smijemo stidjeti – možda smo mali narod, ali srcem smo veliki. Kroz cijelu svoju povijest pokazali smo da znamo, možemo, da se ne bojimo. Iznimna mi je čast otvoriti Aurea Fest 2017. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Nakon što je sedmodnevni festival službeno otvoren, uslijedio je nastup kulturno-umjetničkih društava pa su se tako na festivalskoj pozornici predstavili KUD Berda iz Brestovca, KUD Šijaci iz Biškupaca, GKUD Požega, KUD Požeška dolina Požega, KUD Svilenka Buk, KUD Poljadija Grabarje, Matica slovačka Kukučin-Kuntarić iz Jakšića, KUD Bektež, te KUD Orljava Pleternica.

Pogledajte fotogaleriju.