Petak, 18 Kolovoz 2017 09:50

Aurea Fest 2017. - Za goste festivala pripremljeno 1300 butelja vrhunskih vina

U prostoru čuvenog vinskog podruma iz 1232. godine koji je u vlasništvu Kutjeva d.d. generalnog sponzora požeškog Aurea Festa 2017. godine održano je tradicionalno „etiketiranje“ boca s vrhunskim vinima koja su pripremljena za uzvanike, posjetitelje i goste brojnih priredbi sedmodnevnog požeškog festivala.

Uz članove Direkcije festivala Silviju Podoljak, Ivana Bunjevca i prodirektore festivalskih večeri, predstavljanju festivalskog vina nazočni su bili i zamjenik župana Požeško-slavonske županije Vedran Neferović, zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Josip Ređo i njegov suradnik Josip Vitez koji je ujedno predstavio vina određena za festivalski ponudu - Kutjevo d.d. je i ove godine za Festivalsko vino dalo ono najbolje iz svoje riznice. U pitanju je vrhunska graševina berbe 2016. graševina koja je ove godine na Dekanteru osvojila srebro.

– Samo ta činjenica govori da vina iz našeg vinogorja imaju snagu i budućnost gdje god se u svijetu pojavila. Ovom vrhunskom graševinom napunili smo 1050 boca i k tome još 250 boca crnog pinota. Riječ je također o vrhunskom crnom vinu berbe 2015. godine. Osobita nam je čast što će tih 1300 boca biti simbol i suvenir ovoga kraja svim gostima festivala, a nadamo se da ćemo kvalitetom naših vina dati doprinos kako bi i ovogodišnji Aurea Fest u Požegi doživio svoj puni uspjeh. - rekao je Josip Vitez predstavivši Festivalsko vino.

Druženje uzvanika i gostiju nastavljeno je uz tamburašku glazbu, večeru i kušanje vrhunskih vina iz bogate riznice Kutjeva d.d. domaćina i sponzora Aurea Festa 2017.

Izvor: Požeški dnevnik