Četvrtak, 17 Kolovoz 2017 10:42

Predstavljen program Aurea Festa 2017.

Ovogodišnji Aurea Fest od 27. kolovoza do 2. rujna donosi 11 različitih festivala koji se održavaju na šest lokacija u najužem središtu grada. Čelništvo festivala predstavilo je festivalske sadržaje na konferenciji za novinare.

Programe su predstavili su čelnici udruge „Aurea Fest“ koja je organizator priredbi. To su predsjednik i direktor „Aurea Festa“ Ivan Bunjevac, direktorica TZ Grada Požega Silvija Podoljak, te prodirektori za pojedine priredbe i njihovi suradnici:Marija Petrović(običaji), Dario Hak(ulični svirači), Mario Kovačević („Superglas“ za djecu), Danijel Banovac (voditelj press centra), Damjan Pirović (popularna glazba),Dominik Škrabal (Zlatne žice Slavonije), Maja Žebčević Matić (Muzej u loncu), te Zdenko Došen (gastronomija i vino).

Aurea Fest počinje 27. kolovoza Festivalom običaja s tradicionalnom svečanom povorkom folkloraša, gradske glazbe, konjanika, vinara, pčelara i drugih uz nastup 10 folklornih skupina na pozornici i izbor najgizdavije Šokice. Slijede Festival uličnih zabavljača i Festival plesa te Festival jazza dok je u četvrtak na programu koncert Mie Dimšić i finale “Superglasa” – finale natjecanja najmlađih u pjevanju. Iza ponoći održat će se Festival elektronske glazbe. Četvrtak je koncertni dan kada je finale „Superglasa“ tj. Veliki i mali glas Aurea festa što je završnica natjecanja najmađih u pjevanju, te koncert Mije Dimšić. Iza ponoći je Festival elektronske glazbe u diskoteci Platinum s gostujućim DJ-ima iz cijele zemlje.

Festival popularne glazbe predstavit će 18 novih pjesama i održava se u petak, 1. rujna, a vrhunac je završna večer 2. rujna, “Zlatne žice Slavonije“ kada će biti izvedeno 18 pjesama tradicionalnijeg zvuka. Ove dvije večeri snima Hrvatska televizija i iste večeri emitira iza 22 sata. Najavljene su i brojne prateće priredbe poput Fišijade, Aurea Fest povijesnih postrojbi itd. Sve dane festivala na središnjem gradskom trgu traje Festival gastronomije i vina, a pojedini programi održavat će se u pješačkoj zoni i Trgu sv. Terezije. Program festivala detaljnije pogledajte ovdje.

Izvor: Slavonski.hr