Četvrtak, 13 Srpanj 2017 08:42

Koordinacija župana s gradonačelnicima i načelnicima

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević održao je jučer prvu koordinaciju s načelnicima i gradonačelnicima nakon lokalnih izbora. Koordinacija je održana u Planinarskom domu Omanovac, a raspravljalo se o mreži škola, o usklađivanju kalendara turističkih zbivanja na području županije te o projektu zapošljavanja žena koji je pokrenula Vlada RH pod nazivom “Zaželi”, a koji će biti realiziran i na području Požeško-slavonske županije.

O kalendaru zbivanja na koordinaciji su dati načelni okviri, no u rujnu će biti sastanak na kojem će sudjelovati i turistički djelatnici iz svih gradova i općina.

- I danas smo ovdje jasno poručili kako bez dobre koordinacije i suradnje ne možemo očekivati dobre turističke rezultate. Namjera je ostvariti dobru suradnju i povezati se u aktivnostima, posebice kada govorimo o složenijim manifestacijama, ostvariti koordinaciju tako da se zbivanja datumski ne preklapaju - pojasnio je župan Tomašević.

Dodaje kako su razgovarali i o projektu “Zaželi” gdje se očekuje kako će upravo županija biti nositelj na ovom području. Gradonačelnici i načelnici predstavili su aktivnosti koje su obavljene u njihovim sredinama od zadnje koordinacije do danas, a župan je detaljno predstavio i zaključke donesene tijekom sastanka Vlade RH koji je nedavno održan u Požegi, a na kojem je bilo riječi o novom, jedinstvenom modelu financiranja lokalne i regionalne samouprave.

Izvor: Grad Požega/Slavonski.hr