Subota, 08 Srpanj 2017 09:12

Održana sedma sjednica Savjeta mladih Grada Požege

Savjet mladih Grada Požege održao je jučer svoju 7. sjednicu. Sjednici je nazočio i gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić koji je iskazao svoje zadovoljstvo aktivnim radom Savjeta te obećao još veću potporu u budućnosti.

- Savjet mladih Grada Požege ne smije završiti samo na papiru, na dva sastanka. Vi morate aktivno sudjelovati u kreiranju budućnosti ovog grada. U ime gradske uprave i kao gradonačelnik, nudim vam punu podršku i vidim vas kao jedno savjetodavno tijelo kroz koje ćete vi, svojom mladošću i svojim načinom na koji gledate grad, pomoći nama seniorima da zajedno promišljamo, posebice one stvari koje su vama važne – bilo u kulturnom dijelu života, bilo u segmentu novih tehnologija, ono što je vama blisko i poznato i što smatrate važnim. Pozivam vas da predlažete, da se javljate da svakako budemo partneri u ovom poslu jer jedna je Požega i svi zajedno moramo raditi kako bi oni koji dolaze imali dobru budućnost u ovom gradu – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Nakon jednoglasno usvojenog zapisnika s prethodne sjednice predsjednik Savjeta Ivan Svjetličić podnio je izvještaj sa studijskog putovanja u Split gdje je održan Međunarodni kongres "Europska sigurnost i terorizam u doba migracijske krize", kao i Skupština koordinacije gradskih savjeta mladih RH na kojoj su boravili i požeški aktivisti.

Potpredsjednik Savjeta Dalibor Vranić predstavio je rezultate edukativnog projekta “Mala škola EU”. Riječ je o projektu koji je realiziran drugu godinu zaredom u svim osnovnim školama na području grada Požege, a sastoji se od edukativnih igraonica namijenjenih djeci prvih razreda.

- Projekt je koncipiran tako da se obilježava Dan Europe i Europski tjedna gdje se s najmlađima u igraonicama rade zastave zemalja Europske unije te kroz tu igru uče i određene informacije o EU. U radu igraonica sudjelovali su volonteri, projekt je izvrsno prihvaćen i od ravnatelja, učitelja, ali ponajviše od samih učenika. Sudjelovalo je 230 djece iz svih prvih razreda, a ukupan trošak radionica je bio 250 kuna što je doista neznatno u usporedbi na broj uključene djece i rezultate – rekao je Vranić.

Savjet mladih ima za cilj omogućiti sudjelovanje mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivnog uključivanja mladih u javni život te informiranja i savjetovanja mladih u Gradu Požegi i sl.

Foto: Slavonski.hr