Četvrtak, 29 Lipanj 2017 13:27

Počinje još jedno "Ljeto u knjižnici"

Gradska knjižnica i čitaonica Požega i ove godine nastavlja sa svojom tradicionalnom ljetnom aktivnošću - „Ljetom u knjižnici" koje nudi bogat program i niz aktivnosti za građane u trajanju od 3. srpnja do 4. rujna. Zabava i edukcija namijenjena je svima, od onih najmlađih do najstarijih, najavljeno je na danas održanoj konferenciji za novinare Gradske knjižnice i čitaonice.

- Aktivnostima i akcijama za odrasle i djecu želimo skrenuti pozornost na važnost čitanja za osobni rast i razvoj u doba kad su digitalne platforme naše čitalačke navike svele na aktivnost površnog pregledavanja, kad se digitalna tehnologija strelovito razvija, a s druge strane smo suočeni sa sve nižim razinama interesa i znanja o stvarima oko sebe kod školaraca, kod mladih, kod onih koji predstavljaju budućnost. Ljeto je doba godine kad imamo više slobodnog vremena i zato bi bilo dobro odvojiti vrijeme za knjigu. Čitanjem se naše tijelo odmora, ali naš um razvija. Samo trebamo to prepoznati i početi koristiti za vlastitu dobrobit – istaknula je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Aleksandra Pavlović.

Već sutra 30. lipnja, uz svečano obilježavanje Dana općine Kaptol bit će i svečano otvorenje igraonice u Stacionaru Kaptol, za koji je na natječaju Zaklade Slagalica dobivena potpora od nešto manje od 13.000 kuna, te potpora Općine Kaptol. U subotu 1. srpnja na Trgu sv. Terezije Avilske, u sjeni krošnje stoljetnog ginkovog stabla, održat će se već popularna “Knjižnica bez zidova” u vremenu od 9,00 do 12,00 sati.

Od 1. srpnja do 30. kolovoza vrata Gradske knjižnice i čitaonice bit će otvorena ponedjeljkom, srijedom i petkom od 07.30 do 14.00 sati, utorkom i četvrtkom od 13.00 do 19.00 sati te subotom od 07.30 do 12.00 sati. Za informacije o svim ostalim aktivnostima posjetite web ili Facebook stranicu Gradske knjižnice i čitaonice gdje možete saznati sve što vas zanima.

Izvor: Grad Požega/Slavonski.hr