Ponedjeljak, 26 Lipanj 2017 16:55

Najmlađi sugrađani na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim je zamjenicima Mariom Pilonom i Ferdinandom Trohom danas primio 29 naših najmlađih sugrađana, beba rođenih u listopadu, studenom i prosincu prošle godine. Radosna vriska odmah je ispunila Gradsku vijećnicu, a ni visoke ljetne vrućine nisu pokvarile veselo raspoloženje.

- Meni je kao gradonačelniku ovo prvi prijem beba i drago mi je što imamo 16 naprama 13 za djevojčice, to je baš lijepo, a drago mi je i što imamo pet obitelji koje imaju troje i više djece. Čestitam im i pozivam da dođu bar još jednom, a nama ostalima koji imamo jedno ili dvoje, evo dobre zadaće kako bi to sustigli. - pozdravio je gradonačelnik Darko Puljašić svoje male goste i njihove roditelje. Naglasio je kako će Grad Požega i dalje pomagati svako novorođeno dijete te podsjetio na izgradnju novog dječjeg vrtića čiji se završetak očekuje krajem ljeta.

Mališani su darovani novčanim darom od po 1.000 kuna, a njih petero po 3.000, jer toliko po odluci Gradskog vijeća dobivaju djeca koja su treće ili koje daljnje dijete u obitelji. Neizostavna je i ovoga puta bila iskaznica Gradske knjižnice i čitaonice te knjiga za uspomenu.