Utorak, 20 Lipanj 2017 11:00

Ljeto u Požegi počinje sutra Ivanjskim krijesom

Ovogodišnje Požeško kulturno ljeto počinje već sutra tradicionalnim Ivanjskim krijesom, izborom za Miss Požeško-slavonske županije i velikim koncertom grupe Vatra, a nastavit će se raznim izložbama, kazališnim predstavama, plesnim manifestacijama i nastupima.

Program su danas na konferenciji za novinare predstavili požeški gradonačelnik Darko Puljašić, Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege, Kristina Novak, organizatorica izbora za Miss Požeško-slavonske županije, te Snježana Mekić Delić, voditeljica Udruga za p(r)omicanje kulture Požart.

Sve započinje u srijedu 21. lipnja s tradicionalnim Ivanjskim krijesom na Trgu Sv. Trojstva, kada će od 20 sati na glavnom trgu prvo biti održan Izbor za Miss Požeško – slavonske županije, a potom slijedi paljenje krijesa i veliki koncert Vatre.

- Pozivam sve sugrađane da sutra dođu na naš središnji Trg Sv. Trojstva gdje ćemo se tradicionalno okupiti i uz Izbor za Miss i paljenje krijesa te nastup grupe Vatra obilježiti prvi dan ljeta. To je i sam početak programa Požeškog kulturnog ljeta u kojemu ćemo doista imati puno događanja i druženja te ovim putem pozivam sve sugrađanke i sugrađane da nam se pridruže već sutra, ali i kroz ovo dugo, toplo ljeto gdje se kroz razna događanja mogu družiti u našem gradu – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Šesnaesto Požeško kulturno ljeto, kao i svake godine ponudit će Požežanima i njihovim gostima mnoštvo zanimljivih sadržaja u kojima će moći uživati već od ovoga tjedna, pa sve do početka kolovoza. Po principu za svakoga ponešto, program sadrži brojne glazbene, plesne, literarne, sportske i druge zabavne priredbe.

Popis događanja u sklopu Požeško kulturnog ljeta možete pogledati ovdje.