Srijeda, 14 Lipanj 2017 07:32

OŠ Antuna Kanižlića obilježila svoj Dan škole

Pred punom dvoranom Gradskog kazališta sinoć su svoju završnu priredbu održali učenici osnovne škole Antuna Kanižlića. Uz pomoć svojih učitelja i nastavnika, kroz gotovo dvadeset točaka, učenici su pokazali što su sve naučili.

Tako su požeški osnovnoškolci obilježili svoj Dan škole priredbom kojom su kroz pjesmu, ples i glumu pokazali ljubav prema svom gradu i njegovim znamenitim građanima. Brojna publika, kroz šarolike interpretacije, mogla je saznati ponešto o Kraljevićevom stvaralaštvu i Lermanovim ekspedicijama, Kanižlićevoj „Svetoj Rožaliji", životu Josipa E. Tomića i naučiti zanimljive stvari o povijesti našega grada.

Priredbu je došao pogledati i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

- Draga djeco, znajte da je sve moguće i da je sve na vama, a na nama odraslima je da zajednički upremo kako naša djeca ne bi odlazila u Irsku već ostajala u Požegi. Zato moramo raditi više, biti iskreni i shvatiti svoja ograničenja, ali i svoje ogromne kvalitete. Djeca su to pokazala ovom priredbom pokazala i dok god su oni ovdje imat ćemo lijepu i svijetlu budućnost – poručio je gradonačelnik.