Srijeda, 14 Lipanj 2017 07:05

Obilježavanje osnutka 63. samostalne gardijske bojne

Na jučerašnji dan prije 26 godina u Vidovcima pokraj Požege postrojena je prva gardijska postrojba na ovom kraju – 63. samostalna gardijska bojna. Danas Udruga ratnih veterana te gardijske bojne obilježava ovaj dan i prisjeća se svih onih koji su bili sudionici te postrojbe, a posebice onih koji su svoj život ugradili u temelje hrvatske države.

Na stadionu NK-a Dinamo u Vidovcima položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja za sve hrvatske branitelje koji su dali svoje živote za ostvarenje sna o samostalnoj i neovisnoj Hrvatskoj. Vijence su položili, zapalili svijeće i pomolili se njihovi suborci, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Grada Požege i Požeško-slavonske županije, mještani Dervišage i Vidovaca te mnogi drugi.

- Sretan sam što kao gradonačelnik danas mogu ovdje biti jer su naši momci u to vrijeme znali prepoznati trenutak, smogli su hrabrosti i s mojim suseljanima iz Vidovaca i Dervišage stvorili najbolju i najpobjedonosniju vojsku u povijesti Hrvata. Ovdje je Hrvatska uvijek bila na svom mjestu i u srcu te ću s vama nastaviti odavati počast prekrasnim ljudima koji su prije 26 godina dali sebe, svoju hrabrost i mladost kako bismo mi danas imali ljepše i slobodno sutra – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić, zahvalivši se braniteljima za sve što su učinili za Požegu i državu Hrvatsku.

U sklopu programa obilježavanja obljetnice organiziran je već tradicionalni nogometni turnir u spomen na poginule branitelje.

Povodom obilježavanja 26 godišnjice osnutka 63. samostalne gardijske bojne Požega, u prijepodnevnim satima položeni su vijenci i na spomen obilježje poginulim braniteljima na Trgu 123. brigade.