Četvrtak, 25 Svibanj 2017 13:28

Dvije premijere za kraj kazališne sezone

Bliže se kraj kazališne sezone pa je Gradsko kazalište Požega za sve ljubitelje umjetnosti pripremilo još nekoliko poslastica. Prva na repertoaru je predstava SKAD-a pod nazivom „Imam jednu želju“ koja će se odigrati već ove subote 27. svibnja. Riječ je o premijeri godišnje završne produkcije Srednjoškolske kazališne družine, ovoga puta pod voditeljstvom poznate požeške glumice Marijane Matoković.

- Priča su sami glumci u različitim situacijama. Ideja je bila da iskažu nešto što njih zanima i o čemu oni žele progovarati. Sve su to bile teme koje se njih tiču poput obitelji, škole, prijateljstva, njihovih strahova i o tome progovaraju – rekla je Matoković.

Mala škola kazališta pod vodstvom Slavice Jelić također je pripremila zanimljivu predstavu pod nazivom „General Kiro miš“ koja će premijerno biti izvedena 4. lipnja. Priča je to o prijateljstvu, ljubavi i pobjedi dobra nad zlom.

- Neka mala bića koja nas svakodnevno okružuju imaju važnu ulogu u našim životima i stalno šalju poruke našem velikom svijetu, skrojenom po našim mjerilima. Neki od nas jedva da ih vide i primjećuju, ali ipak ima i onih koji shvaćaju njihove poruke koje nam govore o univerzalnim vrijednostima, koje nikad neće izumrijeti, ako se želimo i hoćemo zvati ljudima – poručuje Jelić.

Večer 16. lipnja rezervirana je za posljednju gostujuću predstavu imena „Zlatne rukavice“ kazališta „Zorin dom“ iz Karlovca, a zadnji dan kazališne sezone je 30. lipnja koji će već tradicionalno biti obilježen manifestacijom „Tetralia – teatar i sve ostalo“.

- Posebno sam ponosna na novu programsku koncepciju „Treća je dječja“ koja iz subote na subotu okuplja sve veći broj djece i roditelja, a posljednja ovosezonska namijenjena je najmlađoj publici, od 1,5 godina do 6 godina. Radi se o predstavi Male scene „Boja duge, priča o bojama“ koju izvodi Svetlana Patafta – najavila je Valentina Neferović, ravnateljica Gradskog kazališta Požega.

Foto: RVA/Gradsko kazalište Požega