Četvrtak, 18 Svibanj 2017 13:16

Peti humanitarni sajam "Marijini obroci" u OŠ Antuna Kanižlića

U OŠ Antuna Kanižlića danas se održava već tradicionalni humanitarni sajam u sklopu školskog projekta „Gladnoj djeci za školski obrok" i humanitarne akcije u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska, kao dio međunarodnog projekta Mary's meals.

- Cilj je da što više gladne djece ima obrok u školi, jer oko osam tisuća djece dnevno umire od neishranjenosti, a deseci milijuna djece nemaju mogućnost ići u školu – rekla koordinatorica projekta Ivana Pudić.

Građani, učitelji i djeca donijeli su razne stvari, od očuvane odjeće, igračaka, kućnih potrepština do knjiga i raznih drugih stvari, a u sklopu sajma otvorena je i mala slastičarna.

Marijini obroci su globalni pokret koji uspostavlja projekte prehrane u nekim od najsiromašnijih zemalja svijeta u kojima glad i siromaštvo sprečavaju djecu da steknu obrazovanje. Oko 15 eura potrebno je godišnje za prehranu i školarinu jednog učenika. Globalni pokret Marijinih obroka započeo je 2002. godine s projektom prehrane za 200 djece u Malaviju. Danas Marijini obroci svakodnevno hrane preko milijun djece u 12 različitih zemalja diljem Afrike, Azije, Južne Amerike i Kariba.