Petak, 12 Svibanj 2017 16:04

Gradonačelnik primio Mirjanu Mance - "Sestru godine"

U prigodi Međunarodnog dana sestrinstva gradonačelnik Vedran Neferović primio je danas Mirjanu Mance koja je proglašena „Sestrom godine", Jelenu Kitanović, predsjednicu požeške podružnice HUMS-a i Vlastu Raštegorac, pomoćnicu ravnatelja za sestrinstvo.

- Zahvaljujem se prije svega svojim kolegicama na izboru jer su one u meni prepoznale osobu, a pacijenti prepoznaju medicinsku sestru. Ovo je i zahtjevno i plemenito zanimanje i ja sam sretna što ga radim tako dugi niz godina – rekla je sestra Mance koja kao medicinska sestra radi već 30 godina i to u stomatološkoj zdravstvenoj zaštiti.

Na ovoj vrijednoj tituli sestri Mance čestitao je gradonačelnik Vedran Neferović.

- U mnogim poslovima je potrebna ljubav, a ovaj vaš posao je upravo to: ljubav prema čovjeku, ljubav prema pacijentu te vam se stoga zahvaljujem na svemu što radite – rekao je gradonačelnik Neferović.

Međunarodni dan sestrinstva medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta obilježavaju na dan 12. svibnja, u spomen na rođenje Florence Nightingele, začetnice modernog sestrinstva. To je jedan od najznačajnijih događaja na području sestrinske profesije.