Subota, 29 Travanj 2017 18:27

U Požegi obilježen Međunarodni dan plesa

Go out and dance - poruka je ovogodišnjeg programa u prigodi Međunarodnog dana plesa koji je danas obilježen u brojnim hrvatskim gradovima pa tako i na Sportsko – rekreacijskom centru u Požegi. U organizaciji UO Plesne radionice Ilijane Lončar, unatoč hladnom i kišnom vremenu, zaplesali su plesni studiji, klubovi i skupine iz Požeško slavonske županije. Uz UO Plesnu radionicu Ilijane Lončar nastupili su plesači Plesne sekcije Cvijetića glazbe iz Pleternice, učenici-plesači OŠ Antuna Kanižlića, Plesni studio Marine Mihelčić te Plesni klub Boa.

Program je započeo koreografijom naziva “Copy or inspiration” koja je nastala u suradnji s koreografkinjom Larisom Navojec iz Plesnog centra TALA. Svi gradovi koji u to vrijeme obilježavaju Međunarodni dan plesa točno u podne započeli su program istom koreografijom. Prije samoga početka plesače je pozdravio gradonačelnik Vedran Neferović.

- Od sveg srca vam želim uspješan današnji Međunarodni dan plesa. Vidimo da ovaj prostor na kojem se sada nalazimo može poslužiti za brojne manifestacije pa je i ovo bila prigoda da se na njemu nađemo i okupimo te lijepo provedemo. Želim mladim plesačima da uspješno pokažu sve ono što su izvježbali i da tako lijepo nastave i dalje vježbati i raditi, njihovim roditeljima puno zadovoljstva s njima i svima vama da se danas ovdje lijepo zabavite – poručio je gradonačelnik Neferović.

Svjetski dan plesa slavi se od 1982. godine a osnovna ideja je podsjećanje na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke. U Hrvatskoj se slavi od 1999 godine, a Požega se pridružila 2000-te godine samim osnivanjem Plesne radionice Ilijane Lončar.

Go aut and dance početak je obilježavanja Međunarodnog dana plesa u Požegi, a u nastavku slijedi projekt “Svi na plesnu predstavu” koji je uz potporu Ministarstva kulture realiziran i u Požegi, a u sklopu kojeg će ove godine gostovati predstava “Thinkers Clock” Plesnog centra TALA. Predstava će biti izvedena 5. svibnja u Gradskom kazalištu Požega u dvije izvedbe, jedna je u 10,15 sati, a druga u 14,00 sati.