Petak, 28 Travanj 2017 12:57

Proglašena elementarna nepogoda za područje Požeško - slavonske županije

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević proglasio je elementarnu nepogodu na područjima općina Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol, Velika, te gradova Kutjevo, Lipik, Pakrac, Pleternica, Požega zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih mraz kojom su na navedenom prostoru nanijele velike materijalne štete na poljoprivredi u periodu od 20.04.2017 do 23.04.2017 godine.

Sukladno Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda, Općinska i Gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obvezuju se da odmah ili u najkraćem roku izrade izvješće – Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te isto unesu u Registar šteta od elementarnih nepogoda. Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Za Grad Požegu štete se prijavljuju Povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, Trg Sv. Trojstva 1. Na osnovu izvršene procjene, izvješće će biti upućeno Županijskom povjerenstvu, koje će podnijeti zahtjev za ublažavanje posljedica Državnom povjerenstvu za elementarne nepogode. Prijave štete od mraza moraju se podnijeti u roku od osam dana od dana donošenja Odluke (27. travnja).

Za sve informacije obratite se na telefon 311 304, a radno vrijeme je od 7 do 15 sati.