Četvrtak, 27 Travanj 2017 13:25

Gradonačelnik obišao radove u pješačkoj zoni i Ulici kralja Krešimira

Početkom tjedna započeli su radovi na rekonstrukciji dviju ulica požeške pješačke zone – Cehovske i Mesničke ulice. Riječ je o radovima vrijednim oko 1,5 milijuna kuna koje s 800 tisuća kuna bespovratnih sredstava sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja po Programu podrške regionalnom razvoju za 2017. godinu, a radovi uključuju rekonstrukciju pješačke površine i sustava oborinske odvodnje. Za popločenje će se koristiti betonski oploćnjaci, a cijeli projekt rekonstrukcije odobren je od strane konzervatora. Ukupno će biti rekonstruirano 1500 kvadratnih metara površine pješačke zone.

Radove je danas obišao i gradonačelnik Vedran Neferović.

- Smatram da je ovaj zahvat bio nužan, kako zbog dotrajalosti same podloge, tako i zbog kompletnog uređenja i povezivanja ove cjeline s novouređenim Trgom sv. Terezije. Molim za razumijevanje onih koji imaju svoje radnje u ovom dijelu grada, ali i naših sugrađanki i sugrađana koji se kreću centrom Požege. Kada se radovi završe pješačka zona će biti uređena po mišljenju struke. Moram opovrgnuti sve zločeste napise i jeftine politikantske poteze koji se pojavljuju u određenim medijima od ljudi koji ne vole Požegu ili nisu u njoj nikada živjeli. Ne želim se osvrtati na takve političke klošare – poručio je gradonačelnik Neferović.

Radovi će se odvijati kroz tri etape, a njihov završetak planiran je za oko dva mjeseca.

No, ne radi se samo u centru grada pa je tako Ulica kralja Krešimira u požeškom naselju Sajmište dobila novi sloj asfalta. Radove u dužini od 508 metra izvela je tvrtka Niskogradnja Jurčak, a njihova je vrijednost 623.886 kuna.

- Ovdje smo imali jedan problem jer dio radova koje smo planirali je obuhvaćen Aglomeracijom, a riječ je o potezu od križanju Zrinske ulice i Ulice kralja Krešimira do Ulice kneza Trpimira. U tom će dijelu doći do promjene kanalizacijske mreže i ti će se radovi financirati kroz Aglomeraciju. Ova ulica je bila u lošem stanju, a s uređenjem nasipa Veličanke koje je također u planu, podići ćemo kvalitetu života i sadržaja za naše stanovnike u ovom dijelu grada – poručio je gradonačelnik Neferović.