Četvrtak, 27 Travanj 2017 10:35

Počeo 3. KaZlaDo - dvodnevni kazališni susret dramskih skupina

U Gradskom kazalištu Požega danas je počeo 3. KaZlaDo - dvodnevni Kazališni susret dramskih skupina – Kazalište Zlatna dolina. Kazališna je to manifestacija koja okuplja sve školske dramske skupine Požeško-slavonske županije s ciljem odgajanja publike i poticanja razvoja kazališne djelatnosti. Njezin edukativni karakter se očituje u radionicama za djecu i nastavnike. Manifestacija je i natjecateljskog tipa gdje stručni žiri odabire najbolju izvedbu iz redova osnovnih i srednjih škola.

Ovogodišnji KaZlaDo otvorio je gradonačelnik Grada Požege Vedran Neferović.

- Aktivnosti koje provodite u našem Gradskom kazalištu, u suradnji sa školama na području Požeško – slavonske županije, su sigurno jedno uzbuđenje za sve vas koji ćete danas ovdje pokazati što ste vrijedno radili. Od srca vam želim da budete i dalje uporni u širenju kulture dramske umjetnosti i izričaja kojega možete prezentirati te vjerujem da će se naći novi zaljubljenici koji će kao naša Marijana postati uspješni glumci – poručio je gradonačelnik Neferović.

Nastupit će 15 skupina iz sljedećih škola: OŠ Antuna Kanižlića Požega, OŠ Julija Kempfa Požega, OŠ Dobriša Cesarić Požega, Katolička gimnazija Požega, OŠ Mladost Jakšić i Područna škola Tekić, OŠ Lipik, OŠ Fra Kaje Adžića Pleternica, OŠ Stjepana Radića Čaglin, OŠ Dragutina Lermana Brestovac, Ekonomska škola Požega, Gimnazija Požega, Obrtnička škola, Glazbena škola Požega, te Društvo Naša djeca Pleternica. O najboljoj predstavi odlučit će stručni žiri koji čine Ines Škuflić Horvat, dramska pedagoginja, Alen Biskupović, doc.dr.sc. teatrologije i kazališni kritičar, Ilijana Lončar, plesna pedagoginja i požeška glumica Marijana Matoković.