Ponedjeljak, 17 Travanj 2017 08:35

Uskrs u požeškoj Katedrali

Na Svetkovinu Uskrsa, 16. travnja požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je svečano euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali, u zajedništvu sa svećenicima iz katedralne Župe sv. Terezije Avilske i iz središnjih biskupijskih ustanova. Pozdravivši nazočne vjernike riječima psalma »Ovo je dan što ga učini Gospodin, radujmo se i kličimo njemu«, biskup im je čestitao

Uskrs sa željom da Krist Gospodin, pobjednik nad smrću svojom snagom uđe u njihove nemoći i umiranja te u njima ostvari svoju uskrsnu pobjedu.
Homiliju je biskup započeo pitanjem može li naše slavlje Uskrsa išta promijeniti u aktualnoj situaciji zgrčenosti, gorčine, nezadovoljstva i nemira kako na općoj, tako i na obiteljskoj i pojedinačnoj razini u Hrvatskoj.

Na koncu homilije zaželio im je da molitvom a napose nedjeljnom svetom misom i pričešću njeguju duboki vjernički odnos prema ljekovitoj blizini Uskrsloga.
Sudionici slavlja potom su obnovili krsna obećanja, a biskup ih je poškropio vodom blagoslovljenom u vazmenom bdjenju.

Na svršetku svete mise svima nazočnima je poželio radostan uskrsni dan ispunjen Isusovim mirom u srcu. Svečanosti slavlja pridonio je katedralni mješoviti zbor pod vodstvom Marija Večerića.

Izvor: Požeška biskupija