Utorak, 28 Ožujak 2017 13:40

Grad Požega dobio nagradu za najbolju praksu u kategoriji grada sporta

Požeški gradonačelnik Vedran Neferović prisustvovao je danas dodjeli priznanja za inovacije i najbolju praksu u lokalnoj samoupravi „INpuls“ što ga je i ove godine organizirala Udruga gradova RH. Grad Požega tako je dobio nagradu za najbolju praksu u kategoriji „Grad sporta“ i to za primjenu modela financiranja prijevoza sportaša na gostujuće utakmice i natjecanja te podmirenja troškova sudaca i delegata za domaće utakmice.

Gorući problem prijevoza sportaša koji godinama tišti klubove uključene u Požeški sportski savez znatno je ublažen uvođenjem izravnog modela plaćanja prijevoza, sudaca kotizacija i članarina za udruge iz proračunskih sredstava Grada Požege. Isto je doprinijelo rješavanju najvećeg dijela problema s kojim su se uprave klubova dugogodišnje borile. Uvođenjem ove najbolje prakse znatno su pojeftinila brojna gostovanja klubova koji ekipno ili pojedinačno odlaze na natjecanja diljem Hrvatske, ali i inozemstva. Riješio se problem nemogućnosti odlaska na neka natjecanja, ali se također u potpunosti doprinijelo rješavanju problema transparentnosti trošenja sredstava.

Udruga gradova objavila je sve podatke o nominiranim praksama kako bi svi ostali gradovi i zainteresirani subjekti mogli u svojim sredinama poboljšati kvalitetu upravljanja i pružanja javnih usluga građanima. Program INpuls pokrenut je u studenom 2012. godine s ciljem sustavnog prikupljanja, objavljivanja, ocjenjivanja, širenja i nagrađivanja najbolje prakse u lokalnoj samoupravi.

Gradovi u Republici Hrvatskoj nominirali su 33 primjera inovacija i najbolje prakse u radu gradske uprave za priznanje INpuls u sljedećim kategorijama natjecanja:
• Grad gospodarstva (za poticanje gospodarskog razvoja)
• Grad suradnje (za suradničke projekte države i grada)
• Grad građana (za uključivanje građana u rad gradske uprave)
• Grad kreative (za poticanje kreativnih ideja)
• Grad sporta (za doprinos razvoju sporta)

Više možete pročitati na stranicama Udruge gradova ...