Četvrtak, 09 Ožujak 2017 12:48

Predstavljeno drugo izdanje Turističkog vodiča grada Požege

Nakon što je u ožujku 2015. godine javnosti predstavljen novi Turistički vodič grada Požege, tada prvi nakon 20 godina, danas je prezentirano i njegovo drugo izdanje. Na oko stotinu stranica, s brojnim fotografijama i turističkim sadržajima, ovaj turistički vodič zasigurno će pridonijeti promociji Požege u Hrvatskoj, ali i šire.

- Ovo izdanje Turističkog vodiča kojemu su dodane nove lokacije svojevrsna je platforma i našim poduzetnicima, svima koji rade na turističkim ponudama, novim turističkim potencijalima i proizvodima kako bi ih lakše promovirali i prodavali. To je jedna dobra priča i za turističke agencije i za restorane, hotelijere i sve koji se bave turizmom. U vodiču se nalaze razne kulturne znamenitosti grada, potencijali grada i njegove okolice te popis svih manifestacija u ovom području uz važne informacije za posjetitelje – rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Požege Silvija Podoljak.

Vodič je tiskan u 1200 primjeraka u nakladi agencije Zoa d.o.o. Požega, a predstavio ga je autor i glavni urednik Dalibor Nedela.

- Nakon dvije godine izdali smo reprint Turističkog vodiča. Tek oni koji su radili na projektu svjedoci su velikih promjena u odnosu na prijašnje stanje, a koliko je u gradu novih stvari mogu zapaziti i ljudi koji se bave fotografijom. U novom su vodiču fotografije snimljene sa gotovo istih pozicija kao i u ranijim izdanjima, ali su sada vizure grada sasvim drugačije. Ono čime se doista trebamo ponositi je činjenica da ovakvu ediciju ima jako malo gradova veličine Požege unutar kontinentalnog dijela Hrvatske- rekao je Nedela.

Zadovoljstvo novim izdanjem vodiča izrazio je i gradonačelnik Vedran Neferović, posebno istučući važnost njegova predstavljanja uoči Dana Grada.

- Lijepo je kada se nove stvari u našem gradu pojavljuju u pozitivnoj prezentaciji prema našim sugrađanima i gostima. Kada je riječ o promjenama imamo što pokazati jer se vizure grada mijenjaju, a promjene su zabilježene i u ovom "osvježenom" Turističkom vodiču – dodao je gradonačelnik.