Nedjelja, 05 Ožujak 2017 11:32

16. Požeški Plesokaz okupio više od tri stotine plesača

Požega je ovoga vikenda domaćin nekoliko stotina mladih plesača iz cijele Hrvatske, ali i šire. 16. Požeški Plesokaz u organizaciji UO Plesne radionice Ilijane Lončar i ove je godine okupio brojne ljubitelje plesnog pokreta koji tijekom dva dana trajanja festivala mogu uživati u plesnoj umjetnosti. Plesokaz se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Grada Požege i Požeško – slavonske županije te turističkih zajednica Grada i Županije.

U dvodnevnom programu podijeljenom na večer suvremenog plesa i klasičnog baleta i večer show, jazz, hip hop i break plesa u Požegi će se predstaviti plesači iz 34 plesna ansambla i 21-og grada s područja Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Na sinoćnoj prvoj večeri nastupili su plesači i koreografi iz Osijeka, Pleternice, Zaboka, Zadra, Zagreba, Poreča, Varaždina, Lipika, Šibenika, Čakovca, Velike Gorice, te gosti iz Slovenije. Program je vodila poznata zagrebačka glumica Bojana Gregorić Vejzović, a 16. Požeški Plesokaz otvorio je gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

- Želim vam da svoje emocije, koje ples ima od najstarijih vremena, prenesete uspješno u ova dva dana na publiku i nadam se da će i ovaj 16. Plesokaz kojega s puno ljubavi Ilijana organizira biti uspješan i da ćete svi uživati u pokretu i plesnoj umjetnosti te iz Požege otići s puno lijepih dojmova. – poručio je gradonačelnik Neferović.

Tijekom dana plesači su se družili uz radionice suvremenog plesa i jazz funka. Plesokaz se nastavlja večeras kada je na redu večer show, jazz, hip hop i break plesa.