Subota, 04 Ožujak 2017 13:15

Sinoć je u Požegi predstavljena knjiga Damira Jelića "10 zapovijedi"

U sklopu Dana Matice hrvatske sinoć je u dvorani sv. Terezije Avilske predstavljena knjiga Damira Jelića „10 zapovijedi“. Uz autora, o knjizi su govorili Zvonimir Gerber, grafički urednik, te mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa, kojem je namijenjen sav prihod od knjige.

Autorova promišljanja o deset Božjih zapovijedi prate fotografije 10 karlovačkih fotografa, a kako sam autor kaže, knjiga je svojevrstan esej o vjeri i preispitivanju samoga sebe.

-Svatko ima svoj put, ali trebamo se posvijestiti se i vidjeti kakvi smo. Ne daj Bože da bih ja bio uzor pri tome, ja govorim o deset zapovijedi koje su uzor, a koje su čovjeku propitivanje i vlastite nevjere u čitavom svijetu, vlastitih padova. Svi ih imamo, a onda se pronalaziš, tako da i ovu knjigu ponekad istinski živim i baš mi je drago, a neki puta ne mogu gledati ljudima u oči, napisao sam knjigu, a licemjeran si, padaš, dvoličan si i svakakav, takav je život. Čovjek promišlja vlastiti život, nema nikog od nas tko ga ne promišlja, a lakše ga je promišljati uz neki svjetionik, nešto što te tjera da bolje vidiš, da je svjetlije, a to je upravo deset zapovijedi, to su one istine kao što je i Oče naš molitva – rekao je Jelić-