Utorak, 28 Veljača 2017 11:59

Dječji gradski maskendal okupio sve gradske osnovne škole

Vesela šarena kolona najrazličitijih maski prošetala je danas središtem Požege obilježavajući tako posljednji dan maškara. Lisice i vrane, rudinske glave, stari Požežani i požeški motivi samo su neki od simbola koji su poslužili kao inspiracija požeškim osnovnoškolcima pri osmišljavanju najoriginalnije maske. Upravo je naša Požega, kao nepresušan izvor inspiracije, tema ovogodišnjeg Dječjeg gradskog maskenbala na kojemu su ove godine sudjelovale tri požeške osnovne škole – OŠ Antuna Kanižlića, OŠ Julija Kempfa i OŠ Dobriše Cesarića.

- Lijepo je vidjeti ovu našu djecu, našu mladost sa sve tri osnovne škole s puno osmijeha na licu na jednom mjestu. Od srca im se zahvaljujem što su se potrudili pripremiti ovaj prekrasan maskenbal. Drago mi je vidjeti veselje na njihovim licima i neka tako sretni ostanu i dalje, zajedno sa svojim učiteljicama, učiteljima i prijateljima – poručio je gradonačelnik Vedran Neferović koji je i sam došao vidjeti što sve ruke požeških osnovnoškolaca, njihovih učitelja i roditelja, mogu stvoriti.

Program gradskih maškara je počeo na Trgu sv. Terezije Avilske, a nastavio se u dvorani „Tomislav Pirc“ gdje će se maske šetati sve do večernjih sati. Prvi su se dvoranom prošetati učenici od 1. do 4. razreda, dok će se oni stariji predstaviti nakon 17 sati.