Utorak, 03 Veljača 2015 12:45

Gradsko kazalište najavilo program za veljaču

Ususret Valentinovu Gradsko kazalište nudi prigodne i publici zasigurno zanimljive predstave – „Vjenčani list" u desetoj izvedbi i gostovanje Teatra Kerekesh s predstavom „Ljubaf". O tome što se publici nudi u veljači izvijestila je Valentina Soldo, ravnateljica Gradskog kazališta, a sumarno o učinjenom u prošloj godini Kazimir Balog, voditelj marketinga.

Uspješnica vlastite produkcije „Vjenčani list" bit će izvedena deseti put, a za predstavu „Ljubaf" ulaznice su rasprodane u jednom danu, tako da će biti izvedena 14. veljače dvaput, u 18 i 20 sati. Na repertoaru u veljači je i predstava „Kod arke u osam", također novi projekt Gradskog kazališta, obiteljska komedija za sve uzraste. Zanimljiv i neobičan događaj bit će i „gong kupa" ili terapija zvukom za sve one koji se žele odmaknuti od svakodnevice i stresnog načina života.

Gradsko kazalište zaključilo je prošlu godinu i s većim financijskim rezultatom, tako da su vlastiti prihodi iznosili 357.812 kuna, što je za 139.242 više nego u 2013. godini. Na brojnim predstavama dvorana je bila popunjena. Ukupno je bilo izvedeno 14 gostujućih dječjih predstava, za odrasle bilo je bilo 9, vlastitih dječjih ukupno 26, a 8 gostovanja, uglavnom u drugom dijelu sezone. Sveukupno se radi o 120 najrazličitijih događaja Gradskog kazališta ili drugih suorganizatora.