Četvrtak, 12 Rujan 2013 10:00

Gradonačelnik s braniteljskim udrugama

Gradonačelnik Vedran Neferović razgovarao je danas s predstavnicima svih udruga proizašlih iz Domovinskog rata u nakani da se međusobno informiraju o stanju i eventualnim problemima, te načinu kako unaprijediti buduću suradnju. Bila je to prigoda da se govori i o proračunskim mogućnostima i potrebama udruga koje će biti ugrađene u planove za 2014. godinu.

- Ja se neću miješati u rad bilo koje udruge, volio bih da vi zajednički razgovarate i sami koordinirate svoje aktivnosti, pa da ih i Grad može sa svoje strane pomoći.- rekao je gradonačelnik. Nažalost, proračunskih sredstava nema dovoljno, pa će ukupna izdvajanja za ove udruge i iduće godine iznositi oko 200.000 kuna. Stoga je važno da se planovi realno definiraju i ocijeni što je među aktivnostima najvažnije i najzahtjevnije.

Predstavnici udruga izrazili su zadovoljstvo ovakvim načinom suradnje, a razumijevajući financijsko stanje nisu najavili povećanje svojih zahtjeva za proračunskim sredstvima. Bilo je riječi i o prostorima za djelovanje, kako bi svaka udruga imala mjesto za svoj rad, a prostor koristio racionalno.

Vezani sadržaji