Subota, 14 Rujan 2013 13:15

8. županijske sportske igre dragovoljaca i veterana

Članovi ogranaka UDVDR podružnice Požeško-slavonske županije odmjeriti će snage u šest sportskih disciplina na 8. Županijskim sportskim igrama UDVDR. Preko 200 branitelja iz Pakraca, Lipika, Kutjeva, Pleternice, Brestovca, Čaglina, Kaptola i Požege danas će se na Rekreacijskom centru natjecati u malom nogometu, šahu, potezanju konopa, streljaštvu, kuglanju i stolnom tenisu.

Na otvaranju igara bio je nazočan i gradonačelnik Vedran Neferović koji se obratio prisutnima – Iznimna mi je čast što imam mogućnost u ime Grada Požege zahvaliti vam na svemu onome što ste kao branitelji napravili za Požegu i Hrvatsku. Želim vam da se ugodno provedete na sportskim igrama. Danas su teška vremena, ali ne mogu se mjeriti s težinom vremena koje ste vi proveli na bojištu te zaslužujete punu potporu za organizaciju ovakvih događanja.- rekao je gradonačelnik.

Igre je otvorio župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević: - Dragi prijatelji, ja vas pozdaravljam i kao župan, i kao kolega suborac. Vrijeme rujna je vrijeme kada možemo reći da smo u Požeštini imali prve korake ponosa i slave, ali i prve korake plača i tuge. Upravo ste vi stali na branik domovine i rekli - Hrvatska je jedna jedina. Nakon 22 godine ovakva druženja su vrijeme da se prisjetimo upravo svih tih trenutaka i naših kolega suboraca koji više nisu s nama. Čestitam vam na organizaciji 8. Sportskih igara i da ih bude još mnogo. S tim željama proglašavam igre otvorenima - rekao je župan Tomašević.

Nakon otvorenja na Trgu 123. brigade gradonačelnik Neferović, župan Tomašević, zamjenik župana Ferdinand Troha i Predsjednik ogranka UDVDR-a Krešimir Pavelić u društvu predstavnika brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata odali su počast svim poginulim i umrlim Hrvatskim braniteljima položivši vijenac i zapalivši svijeće.

Vezani sadržaji