Utorak, 17 Rujan 2013 14:00

63. Samostalni bataljun ZNG-a svoje odličje predao Gradu i Gradskom muzeju

Pripadnici 63. bataljuna Zbora narodne garde danas su svečano predali svoje odlikovanje Reda Nikole Šubića Zrinskog na čuvanje Gradu Požegi i Gradskom muzeju. Gradonačelnik Vedran Neferović zahvalio je pripadnicima 63. bataljuna na svemu što su napravili da bismo se na današnji dan s ponosom prisjećali svih branitelja zahvaljujući kojima Grad Požega ima mir i slobodu.

Željko Kalić, zamjenik zapovjednika 63. bataljuna zahvalio je gradonačelniku Grada Požege, Gradskom muzeju i svojim kolegama. Istaknuo je kako je ovo odličje dobila Požega i postrojba sastavljena od građana iz ovoga kraja. – Ovom odličju Nikole Šubića Zrinskog i plamencu mjesto je u muzeju, jer je to najdugovječnija, najkvalitetnija i najbolja prezentacija Grada i te postrojbe - rekao je Kalić.

- 63. bataljun sudjelovao je u svim akcijama Hrvatske vojske, od Vukovara pa do Bljeska i Oluje i bio je motor koji je pokretao 123. brigadu. Trebalo je proći više od 20 godina da ovi ljudi dobiju odlikovanje, ali nikada nije kasno i veseli nas upravo da Muzeju i vama kao gradu iz koje smo i ponikli imamo priliku uručiti ovo nama vrijedno odlikovanje i posvetu koju imamo za 63. bataljun. – rekao je Krešimir Pavelić, predstavnik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata.

U ime Gradskog muzeja zahvalila je ravnateljica Maja Žebčević Matić, ističući kako bi ovo trebao biti apel svima nama da ne odustajemo od skupljanja građe o Domovinskom ratu. Upravo tim očuvanjem možemo potaknuti mlade generacije da steknu svijest o važnosti Domovinskog rata i svega onoga što on predstavlja za naš Grad i našu domovinu.

Vezani sadržaji