Utorak, 17 Rujan 2013 21:00

U Gradskom kazalištu prikazan film - "Lov na Gotovinu"

„Neka ostane za 50, za 100 godina da se na jednom mjestu vidi što se zapravo događalo, tko je bio Ante Gotovina – sinonim svega onoga što se podrazumijeva pod nečim što se zove Domovinski rat“ – riječi su Nade Prkačin, autorice svojevremeno zabranjenog filma „Lov na Gotovinu“ koji je danas prikazan u Gradskom kazalištu.

Požešku premijeru filma popratio je gradonačelnik Vedran Neferović sa svojim zamjenicima te župan Alojz Tomašević. - Posebno mi je drago da danas ovdje imamo našu gošću koja se potrudila složiti jedan film o sudioniku vremena, aktivnom protagonistu i jednom od onih ljudi za kojeg zaista možemo reći da je hrvatsku sudbinu osjetio na svojim leđima – rekao je gradonačelnik Neferović.

Župan Tomašević podsjetio je prisutne na važnost današnjeg dana i onoga što se 1991. godine događalo u Požegi. – Ponosan sam što sam sudionik tih vremena i trenutaka, ponosan sam i čast mi je što sam imao privilegiju biti jedan od onih koji su tih dana boravili na ovim prostorima. To je vrijeme kojeg se mi trebamo sjećati, u dokumente upisati, navesti točno onako kako je bilo zbog istine, zbog nas, zbog budućnosti – istaknuo je župan Tomašević.

Ovaj kontroverzni politički dokumentarac opisuje period od svibnja 1998. godine kada je prvi puta u medijima navedeno kako bi general Ante Gotovina mogao biti pozvan na saslušanje pred Haaški sud pa sve do njegovog uhićenja 2005. godine.

Ovom je prigodom autorica predstavila i nastavak filma pod nazivom „Časni sude, nisam kriv“ koji obuhvaća razdoblje od uhićenja generala Gotovine pa sve do njegovog puštanja na slobodu. Premijerno prikazivanje filmskog nastavka najavljeno je za 16. studenog, na dan godišnjice oslobađanja slavnog generala.

Vezani sadržaji