Nedjelja, 22 Rujan 2013 12:00

11. MTB utrka u Požegi

Biciklisti iz raznih dijelova kontinentalne Hrvatske okupili su se danas u Požegi na 11. Mountain bike brdsko-biciklističkoj utrci koja se održava na proplancima Požeške gore. Staza je dužine 25 kilometara, a vozi se od Trga svetog Trojstva vrhovačkim makadamskim putevima, preko Požeške gore do Domovinskog križa, gdje je i cilj utrke glavnih kategorija (juniori, elite,master A i master B). Za kategoriju žene i kadete staza je skraćena na 17 kilometara.

Okupljene bicikliste na startu su pozdravili predsjednik Brdsko – biciklističkog kluba Požega Dinko Zima, Bruno Horvat, direktor Ureda Turističke zajednice te gradonačelnik Vedran Neferović. Gradonačelnik je svim biciklistima poželio dobrodošlicu u Grad Požegu. – Želim da ova trka i dalje ostane dio jednog sportskog i turističkog života Grada Požege. Hvala vam na dolasku i puno sreće u današnjoj utrci. – poručio je gradonačelnik.

U glavnoj, elite kategoriji pobijedio je Marko Batori, član BBK Požega, među juniorima najbolji je bio Marko Radoš također iz Požege. U kategoriji master A pobijedio je Marko Ljevar iz Pakraca dok je u kategoriji master B prvo mjesto osvojio Goran Pavić iz BBK Požega.  Među ženama najbolja je bila Dea Pavičić iz Luks R.T. Požega, a među kadetima Filip Tomas iz Slavonskog Broda. Ova MTB utrka ujedno je i kolo Slavonske brdsko-biciklističke lige Scott.

Vezani sadržaji