Subota, 19 Srpanj 2014 10:12

POžART kao dio Požeškog kulturnog ljeta

Već tradicionalni POžART, petu godinu za redom dio je programa Požeškog kulturnog ljeta, a počeo je sinoć otvorenjem izložbe mladih umjetnika u Galeriji Ciraki, dok se danas seli u šetališnu zonu. Ova dvodnevna izložba požeških umjetnika i njihovih prijatelja i ove godine daje priliku svima onima koji su za svoj poziv odabrali umjetnost da izlože svoja djela i pokažu kako upravo umjetnost stvara identitet pojedine sredine.

POžART je neformalna skupina koja se mijenja od godine do godine, a cilj joj je promicati mlade umjetnike i samu umjetnost kao važan dio kulture svakoga grada. Nakon sinoćnje izložbe, umjetnost se danas seli na ulicu kako bi se stopila s vrućim požeškim asfaltom i pokazala da je, bez obzira na prostor u kojem je izložena, važan dio našeg identiteta.

Popis sudionika ovogodišnjeg POžART-a je raznolik pa će tako svojih ruku djelo predstaviti Snježana Mekić Delić, Ivana Škvorčević, Domagoj Krip, Marijo Blažević, Matej Mekić-Delić, Unikatno prstenje Ivana, Gordana Malbašić, Sandrine rukotvorine, Vješalice za odjeću, Junk Jewellery i mnogi drugi.

Prošetajte danas Požegom, pružite potporu mladim stvarateljima i budite, makar na jedno prijepodne, dio umjetničkog života našeg grada.