Četvrtak, 26 Rujan 2013 12:00

Obilježena 22. obljetnica prve vojne akcije

Vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi.? –  Ove riječi Siniše Glavaševića, novinara, ratnog izvjestitelja i pisca, govorili su učenici OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca, okupljenima u Kamenskoj uz spomenik, na svečanosti u prigodi 22. godišnjice prve vojne akcije sa ciljem oslobađanja Požeštine i sjećanja na poginule hrvatske branitelje.
 
Tada su svoj život za domovinu dali Ivica Zovko, Mihovil Vojnić, Dragan Mindum, Nikica Mandušić, Branko Terzić, a potom još i Igor Zalar, Dragan Jajić, Marko Garić, Jozo Jelić i Marko Marić. Vijence na spomenik na kojem su uklesana njihova imena položili su predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Požeško-slavonske županije, Grada Požege, Općine Brestovac, vojske, policije, državne uprave i dr. Svečanosti su se pridružili i maratonci koji su jutros krenuli na prvi memorijalni maraton od spomenika 123. brigade u Požegi.

Vezani sadržaji

  • 1. Memorijalni maraton za Kamensku

    Desetak maratonaca iz naše i susjedne Brodsko-posavske županije započelo je jutros prvi memorijalni maraton u prigodi obljetnice prve vojne akci