Ponedjeljak, 14 Srpanj 2014 10:23

Grad traži od Komunalca odgovorniju brigu za zelene površine

Zbog brojnih pritužbi građana na neredovito održavanje zelenih površina, požeški gradonačelnik Vedran Neferović za danas je sazvao hitan sastanak s predstavnicima tvrtke Komunalac d.o.o. i njihovim direktorom Antom Bekićem, zaduženima za ovu problematiku, kako bi se što prije ispravili postojeći nedostaci u njihovu radu.

Ponukan brojnim prigovorima građana, gradonačelnik Neferović se i sam u proteklom razdoblju uvjerio kako održavanje gradskih zelenih površina nije na zadovoljavajućoj razini, na što je već jednom upozorio nadležne u Komunalcu.

Budući da se situacija nije promijenila na bolje, što svjedoči i fotogalerija snimljena u nedjelju 13. srpnja 2014., gradonačelnik je sazvao novi sastanak kako bi se hitno djelovalo i ubuduće redovitije održalo gradske zelene površine.

Doduše, otegotna okolnost za Komunalac jesu nepogodni vremenski uvjeti i velika količina padalina ove godine, što je rezultiralo i povećanom potrebom za češćom košnjom trave i učestalijim održavanjem gradskih zelenih površina, no gradonačelnik smatra kako se boljom organizacijom posla i to mora kvalitetnije i odgovornije rješavati, što je i ovaj put zatražio od čelnika te požeške komunalne tvrtke.

U gradu Požegi održava se preko 100.000 m2 zelenih površina, 293.000 m2 javnih površina, te čišćenje 184.000 m2 ulica, s tim da je ukupna površina gradskih ulica 355.585 m2.

Uz gradonačelnika i predstavnike tvrtke Komunalac, sastanku su prisustvovali Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika i predsjednik skupštine Komunalca d.o.o. te Jasminka Vodinelić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje.