Subota, 28 Rujan 2013 15:00

Nagrađen najbolji med i najukusniji Lovački čobanac

Bogatom programu ovogodišnjeg Obrtničkog i poduzetničkog sajma pridonose i raznovrsni popratni sadržaji pa je tako danas održano natjecanje u kuhanju Lovačkog čobanca te su dodijeljena priznanja najboljim proizvođačima meda našega kraja.  Za ocjenivanje meda prijavilo se 14 pčelara s 19 uzoraka meda od kojih se svi dobili priznanja zadovoljivši uvjete kvalitete. Sedam uzoraka dobilo je zlatno odličje, deset srebno, a dva su uzorka meda dobila bronačno odličje. Ove godine bilo je najviše uzoraka meda bagrema te baranjskog suncokreta.

Davorin Krakar, predsjednik pčelarske udruge „Zlatna dolina“, istaknuo je kako se ove godine dogodio povijesni fenomen da je zamedio i hrast kitnjak i njegova su dva uzorka sudjelovala u natjecanju pri čemu je jedan nagrađen zlatnim odličjem. Nagrade za tri najbolja uzorka dodjelio je gradonačelnik Vedran Neferović i to za treće mjesto Danku Egneru iz Kutjeva, za drugo mjesto Marijanu Krpanu iz Požege, a najboljim je proglašen med bagarema Ivana Pavlešića.

U humanitarnoj akciji kuhanja Lovačkog čobanca sudjelovalo je šest lovačkih društava, Lovačko društvo Jelen Požega, Lovačko društvo Fazan iz Ruševa, Lovačko društvo Sokol iz Bučja, Lovačko društvo Vidra iz Čaglina,  Lovačko društvo Košuta iz Pakraca te Lovačko društvo Sokolovac iz Požega. U najtecanju je sudjelovala i Domaća tjestenina Novak. Priznanja je dodijelio gradonačelnik Neferović u pratnji zamjenika Maria Pilona, a na poklon su i oni dobili simboličnu sataricu.

Vezani sadržaji

  • Otvoren XIV. Obrtnički sajam

    Na ovogodišnjem trodnevnom XIV. obrtničkom i poduzetničkom sajmu u dvorani Grabrik predstavilo se i svoje proizvode izložilo preko 160 izlagač