Subota, 17 Kolovoz 2013 14:00

Treći Trophy Zlatnom dolinom

Treći Oldtimer susret - Trophy Zlatnom dolinom 2013. - ispunio je danas središte Trga Sv. Trojstva izložbom starih automobila, motora i bicikala, ali i drugih starina poput kolekcije televizora, radioprijemnika, gramofona i  jedne motorne pile. Kako je rekao Željko Petrnac, predsjednik Oldtimer kluba Trophy Požega, na susret su stigli članovi 12 klubova sa stotinjak različitih vozila. Svoja stara, raritetna i brižno njegovana vozila pokazali su klubovi iz Čakovca, Bjelovara, Našica, Garešnice, Nove Gradiške, Đakova, Slavonskog Broda, Samobora, Ivanić Grada i Požege. Najstariji među izloženim vozilima bio je automobil Škoda iz 1930. godine.

Susret je otvorio gradonačelnik Vedran Neferović te poželio gostima dobrodošlicu, a organizatorima uspješno djelovanje, kako bi već iduće godine ovaj susret bio još brojniji i kako bi postao dio života u Požegi, za sve one koji vole stara vozila, ulažu svoje vrijeme i sredstva da bi čuvali dio prošlosti.

Na susretu su nastupili članovi Limene glazbe Trenkovi panduri i KUD Zlatna dolina. Trophy Zlatnom dolinom krenuo je s Trga prema Biškupcima, zatim u Veliku, a završno druženje ponovno je u Požegi. Klub domaćin slavi svoju petu obljetnicu, ove godine bogatiji za još jednu sekciju.

Vezani sadržaji