Petak, 23 Kolovoz 2019 11:21

U tijeku su radovi na rekonstrukciji nogostupa u Ulici Pavla Radića u Požegi

U Ulici Pavla Radića u Požegi u tijeku su radovi na rekonstrukciji nogostupa u dužini od 160 metara. Vrijednost radova je 60 tisuća kuna, a financirani su iz gradskoga proračuna i to planom rada održavanja Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje. Radovi su realizirani na prijedlog Mjesnog odbora koji je u razgovorima sa sugrađanima zaključio kako je to potrebno, naglasio je gradonačelnik Darko Puljašić prilikom današnjeg obilaska.

- Nogostup je bio u vrlo lošem stanju. Na vrhu ulice je Dječji vrtić, puno roditelja s mališanima prolazi ovim nogostupom ka vrtiću i nužno je bilo unaprijediti sigurnost ne samo stanarima ulice, već i svim našim sugrađanima. Naravno, na prijedlog Mjesnog odbora koji je u razgovorima sa sugrađanima zaključio kako je to potrebno. - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Gradonačelnik je dodao kako se nastavljaju infrastrukturni radovi na području grada i to većeg obima jer je riječ o realizaciji projekta aglomeracije.

- U rujnu će krenuti i radovi na kružnom toku u ovoj ulici jer se aglomeracija i radovi na kružnom toku preklapaju. Aglomeracija je posao koji će obilježiti Požegu u idućih nekoliko godina, a time će grad Požega sve otpadne vode moći sakupiti, reciklirati i u rijeku Orljavu vraćati čistu vodu. Bit će to zahtjevan i vrlo težak zadatak i sada su u tijeku dogovori s izvođačima radova koje će trase prve biti otvorene. Tome ćemo se i mi prilagoditi jer bitno je nakon rekonstrukcije kanalizacije, sve ulice u kojima se radilo obnoviti i staviti na kvalitetan način u funkciju. - rekao je gradonačelnik.