Nedjelja, 11 Kolovoz 2013 12:00

Uz blagdan sv. Klare

U Samostanu sv. Klare danas je održano euharistijsko slavlje, koje je u prigodi blagdana njegove zaštitnice predvodio biskup dr. Antun Škvorčević. Uz čestitke, podsjetio je kako je na današnji dan prije 760 godina dan preminula Klara, utemeljiteljica siromašnih sestara klarisa, te je pored ostalog rekao: - Danas želimo i ovdje u ovom našem požeškom samostanu sestara klarisa, odnosno crkvi sv. Klare, zahvaliti Bogu za onu veličinu u skromnosti koju je oblikovao i ostvario Duh Njegov.

Malena, jednostavna, skromna, siromašna Klara, a u njoj velik Bog, ostvario je puninu života. To je izazov Klarin. Radujem se što se danas jedna od mladih djevojaka, dakle naših hrvatskih, želi uvrstiti među Klarine sestre, što želi danas pred svima nama zavjetovati prve zavjete u zajednici sv. Klare. –

Prvi zavjet položila je sestra Marija Marina od Božjeg osmjeha. Klarisama je biskup poručio: - Za vas se kaže da ste vi svjetiljke u Požegi, kao za Klaru što se govorilo da je ona svjetiljka, da vi svijetlite ovdje u Požegi i svjedočite i našem hrvatskom društvu kako se može živjeti, ograđen od svijeta i odreknuvši se od svega, ali uvijek ispunjen Bogom. Koliko je ljepote života kad je Bog u nama, kao naša sreća, kao naša sudbina.

Vezani sadržaji