Ponedjeljak, 25 Veljača 2019 16:48

Početnici Slavonije osvojili 5. Malonogometni turnir Slavonija kup 2019

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc jučer je održan 5. Malonogometni turnir "Slavonija kup 2019" za kategoriju početnika (igrači rođeni 2008. godine i mlađi). Organizirali su ga Nogometni klub Slavonija i Požeški športski savez, uz generalno pokroviteljstvo Grada Požege.

Na turniru je nastupilo 12 ekipa: HNK Cibalia (Vinkovci), NK Marsonija (Slavonski Brod), Donji Miholjac, NK Požega, NK Slavonija (Požega), NK Dinamo (Vidovci Dervišaga), Akademija Krpan Babić (Osijek) (2 ekipe), NK Belišće (2 ekipe) i NK Lokomotiva (Zagreb) (2 ekipe).

Ekipe su bile raspoređene u 3 skupine po 4 ekipe, a osim prvaka i drugoplasiranih ekipa u četvrtfinale su se plasirale i dvije najbolje trećeplasirane ekipe. Samo su 4 ekipe napustile turnir nakon prvog kruga po skupinama, a svaka ekipa je odigrala najmanje tri utakmice na turniru. Utakmice u skupini igrale su se 15 minuta (u komadu), a utakmice drugog kruga (od četvrtfinala) 2x10 minuta.

Turnir je otvorio požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je kapetanu svake ekipe uručio priznanje za sudjelovanje. Pobjednik 5. Malonogometnog turnira "Slavonija kup 2019“ je NK Slavonija (Požega) koja je u finalu rezultatom 5-0 svladala NK Lokomotivu 2009 (Zagreb). Pogotke u finalu su postigli Šimun Katić (3) i Marko Krizmanić (2).

Najbolji vratar turnira je vratar Slavonije Šimun Obućina koji nije primio niti jedan pogodak na turniru dok je kapetan Slavonije Marko Krizmanić najbolji igrač turnira i najbolji strijelac turnira s 8 postignutih pogodaka.

Uz njih dvojicu Slavoniji su naslov pobjednika odličnim igrama donijeli i Bruno Dragičević, Drago Marković, Dominik Mesić, Gabrijel Zovko, Ivan Ušćebrka, Šimun Katić, Domagoj Mesić, Luka Vidović i vratar Vito Crnjac. Do 1. mjesta s klupe ih je vodio trener Matej Ivanković. Pehar i medalje igračima Slavonije i Lokomotive, kao i trofeje najboljim pojedincima uručio je predsjednik Slavonije Igor Krizmanić.

U utakmici za 3. mjesto NK Lokomotiva 2008. (Zagreb) je rezultatom 1:0 svladala NK Jedinstvo (Donji Miholjac). Pehare i medalje za 3. i 4. mjesto uručio je voditelj omladinskog pogona Slavonije Krešimir Brkić.

Odigrano je ukupno 26 utakmica (18 prvog kruga i 8 drugog kruga) koje su dobro vodili požeški nogometni suci Slaven Stojanović i Oliver Zec.

Izvor: Požeški sportski savez