Ponedjeljak, 18 Veljača 2019 11:56

Održana godišnja Skupština DVD-a Gornji Emovci

Uz nazočnost velikog broja gostiju i prijatelja, u subotu je u vatrogasnom domu u Gornjim Emovcima održana izvještajna godišnja Skupština DVD-a Gornji Emovci. Uz goste, gradonačelnika Požege Darka Puljašića, zapovjednika JVP Grada Požege Dalibora Hrunku i njegovog zamjenika Juraja Radića, zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Požege Zdenka Mautnera, Skupštini su prisustvovali i predstavnici DVD-a Požega, Grabarje, Biškupci, Alilovci, Zakorenje, Orljavac i Jakšić.

- Odlazili smo na na skupštine i obljetnice ostalih prijateljskih društava, sudjelovali smo na zajedničkoj vježbi evakuacije i spašavanja na zgradi Odgojno – obrazovnog centra Požeške biskupije s DVD-om Požega i JVP Grada Požege, pregledavali smo i održavali postojeću vatrogasnu opremu. Društvo ima sedam vatrogasaca s liječničkim pregledom koji stoje na usluzi zapovjedištvu zajednice i Javne vatrogasne postrojbe. Imali smo jednu intervenciju gašenja požara otvorenog prostora s tri vatrogasca, a kupljena je i nova oprema u vrijednosti dvije tisuće kuna. – rekao je Tomislav Vlahović, predsjednik DVD-a Gornji Emovci.

Nakon otvaranja skupštine i pozdravne riječi predsjednika Društva, podnesena su izvješća radnih tijela o aktivnostima provedenim u prethodnom razdoblju, kao i plan rada za 2019. godinu.

Ispred Grada Požege Skupštini je prisustvovao gradonačelnik Darko Puljašić.

- Vi niste samo vatrogasno društvo nego i centar događanja u ovom naselju. Zbog toga zajedno moramo raditi na tome da vam osiguramo dostojne uvjete rada. U prošloj godini Grad Požega osigurao je 1,1 milijun kuna. Novac je to koji se može uložiti kako u opremu, tako i na uređenje ovoga prostora. Drago mi je čuti da dobro radite, da se ne predajete i da najveću pažnju dajete mladim naraštajima. Puno ćemo zajedno napraviti u ovoj godini. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

DVD Gornji Emovci imaju 52 člana od kojih 49 posjeduje važeći vatrogasni ispit, od toga je jedan vatrogasni časnik, 9 vatrogasnih dočasnika, 4 vatrogasca 1. klase, 12 vatrogasaca te 19 članova mladeži i podmlatka.