Petak, 01 Veljača 2019 07:30

Završna svečanost školskog projekta Cesarić u Cesariću

Mnogobrojni roditelji i učitelji sinoć su u Gradskom kazalištu Požega popratili program završne svečanosti 14. po redu školskog projekta „Cesarić u Cesariću“.

Ovogodišnja tema bila je poezija i ples koja je rezultirala povezivanjem poezije uz ples i pokret. Kreativnim izričajem, u ovom dugogodišnjem projektu, OŠ D.Cesarića ponosno prezentira lik i djelo Dobriše Cesarića te ga predstavlja novim generacijama. Odličnu literarnu, dramsku, pjevačku i plesnu umješnost pokazali su mnogobrojni učenici pod vodstvom njihovih mentora.

- Naša škola s ponosom nosi njegovo ime i kao Cesarići već 14 godina zaredom provodimo projekt Cesarić u Cesariću. Čitajući Cesarićevu poeziju u sklopu projekta, nametale su nam se različite teme, od Slavonije, prijateljstva, znanja, ljubavi, a u nekoliko posljednjih godina poeziju povezujemo s glazbenom i likovnom umjetnosti. - rekla je ravnateljica škole Zvjezdana Krip.

Od Cesarićevog rođendana 10. siječnja do večerašnje završne prezentacije u sklopu projekta organizirano je niz kreativnih radionica, predavanja i susreta s književnicima.

Izvor: Slavonski.hr