Utorak, 22 Siječanj 2019 12:58

Ovoga vikenda - 13. zimska produkcija UO Plesna radionica Ilijane Lončar

Pred nama je još jedan plesni vikend i to zahvaljujući 13. zimskoj produkciji UO Plesne radionice Ilijane Lončar pod nazivom „Plesni kreatorij“ koja će se održati u dvorani Gradskog kazališta Požega 26. i 27. siječnja. Svoje plesno umijeće pokazat će više od 120 plesačica i plesača u dobi od 3 do 16 godina i to kroz 14 novih koreografija različitih tematika.

- Devet je grupnih koreografija, jedan trio, jedan duet i tri solo koreografije. Solo koreografije pretpremijerno su napravljene za natjecanje suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska gdje su naši plesači Petar Galović i Iva Marjanović osvojili nagradu ulaska u Gala večer s drugim nagrađenim plesačima. Mali dio ostalih koreografija pripremljenih za Zimsku produkciju već je pretpremijerno otplesan na zagrebačkim plesnim scenama i u virovitičkom kazalištu, no većina će biti ipak premijerno izvedena u Gradskom kazalištu Požega. - rekla je Ilijana.

Ulaznice za „Plesni kreatorij“ od danas su u prodaji i to u prostoru Umjetničke radionice, a za brojne posjetitelje osigurane su čak tri izvedbe – u subotu 26. siječnja u 11 sati te u nedjelju 27. siječnja u 11 i 18 sati.

- Program koji ćemo otplesati predviđen je za gostovanja od kojih se neka izvan Požege već dogovorena. Tako 20. veljače odlazimo na Dane plesa u Slavonski Brod gdje ćemo izvesti čak 15 minuta programa, dok ćemo 28. veljače, također u Slavonskom Brodu, sudjelovati na smotri Brodsko – posavske županije. Osobno sam pozvana voditi okrugli stol s nastavnicama, voditeljicama plesnih grupa s tog područja. S programom “Plesnog kreatorija” odlazimo i na TREPS – Trešnjevačke susrete plesnih grupa iz cijele Hrvatske u ožujku, a nakon deset godina od kada smo posljednji puta bili u Makedoniji, realizirat ćemo posjet Kumanovu i to će biti trodnevno gostovanje sredinom travnja. – najavila je Ilijana te pozvala sve građane koji još nisu uspjeli pratiti rad djece i mladih u području plesnog stvaralaštva neka dođu u Gradsko kazalište.

- Posebice bih tu pozvala sve odgajatelje u vrtićima, učiteljice i učitelje razredne nastave, nastavnike i profesore koji možda još nisu vidjeli svoje učenike na djelu. Plesači suvremenog plesa vrlo su skromni i samozatajni, ali trebaju podršku svoje okoline, posebno onih koji rade s njima. - dodala je Ilijana.