Ponedjeljak, 21 Siječanj 2019 14:28

Održano 11. Ramsko silo

Tradicionalna zavičajna priredba „Ramsko silo" održala se protekle subote 11. puta za redom i okupila u dvorani „Honda" u Jakšiću pokraj Požege izvođače iz Rame, ali i cijele Slavonije. Više od četiri stotine posjetitelja moglo je čuti izvorne pjesme starog kraja, te Slavonije gdje su se desetljećima doseljavali.

Priredbu je organizirala Ramska zajednica Požega, a nazočili su joj brojni uglednici iz njihovog zavičaja, kao i iz Požeško-slavonske županije među kojima su bili gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić i njegov zamjenik Ferdinand Troha sa suprugama, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, načelnik Općine Velika Vlado Boban i drugi.

Samoj večeri prethodilo je misno slavlje održano u župi Sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici koje je predvodio fra Branko Malekinušić, vikar franjevačkog samostana Rama Šćit. Kulturno-zabavni program upotpunili su: Druge, ženski voditeljski dvojac iz Vukovara sa svojim zanimljivim skečevima iz života Slavonije, KUD Slavonija Jakšić, Sinovi Hercegovine te grupa Majestic iz Požege.

Sve goste pozdravio je predsjednik Ramske zajednice Požega Dragan Kapčević koji se zahvalio svima na dolasku, dok je ispred Općine Jakšić goste pozdravio načelnik Ivica Kovačević.

Izvor: Ramski internet portal