Petak, 30 Studeni 2018 16:23

Započela izgradnja nogostupa u Drškovcima

Gradonačelnik Darko Puljašić obišao je danas radove na izgradnji pješačke staze u Ulici braće Radića u Drškovcima. Riječ je o projektu kojega Grad Požega provodi u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, kroz Nacionalni program za sigurnost cestovnog prometa, a vrijedan je 2.079.529,08 kuna. Radove u dužini 1200 metara izvodi Niskogradnja Jurčak.

- U Drškovcima ima jako puno starijih osoba i male djece koja idu u školu, a njima je prvenstveno sigurnost prometa potrebna. Dugi niz godina se nije realizirala ova investicija. Zahvaljujem i Ministarstvu unutarnjih poslova koje je prepoznalo težinu ovoga projekta i opasnosti koje prijete. Kolnik je dosta uzak, a ima vozača koji se prebrzo kreću i time izazivaju opasnost za pješake. Izgradnjom nogostupa osiguravamo svima kvalitetnije i sigurnije kretanje. – naglasio je gradonačelnik Puljašić.

Nastavak je to provedbe politike ravnomjernoga razvoja grada. Podsjetimo, početkom rujna završena je izgradnja nogostupa u Sokolovoj ulici i Jagodnjaku vrijedna 2,6 milijuna kuna.