Ponedjeljak, 22 Listopad 2018 07:37

Održana godišnja Skupština Matice umirovljenika Grada Požege

Matica umirovljenika Grada Požege održala je svoju godišnju skupštinu na kojoj je podneseno izvješće o radu, kao i plan i program za buduće razdoblje. Skupštini su nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Požege Ferdinand Troha, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika grada Požege Svetislav Marić, te čelnici umirovljeničkih udruga gradova i općina s područja cijele županije.

Izvješće o radu ponijela je tajnica Matice Mirjana Novaković.

- Matica umirovljenika Grada Požege broji 270 članova koji plaćaju članarinu i aktivnu sudjeluju u radu Matice. Budući da na području grada Požege ima više od sedam tisuća umirovljenika moramo i dalje raditi na poticanju članstva. Kada govorimo o aktivnostima u ovoj godini, vršeno je upisivanje za nabavku ogrjeva, sudjelovali smo na zabavama u organizaciji Matice umirovljenika Požeško – slavonske županije, sportskih susretima, družili se u prostorima Matice, pomagala najugroženijim članovima u okvirima naših mogućnosti. – poručila je Novaković.

Ispred Grada Požege rad Matice pozdravio je zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

- Vaša udruga prisutna je u društvenom životu grada i aktivno sudjeluje na brojnim zbivanjima, unatoč poodmaklim godinama i povremenim zdravstvenim problemima. Grad Požega će u okviru svojih mogućnosti podupirati vaš rad jer se ponosimo vama i radom našem Matice umirovljenika – rekao zamjenik gradonačelnika.

Skupštinu je svojim nastupom uveličala mješovita pjevačka skupina, a svoje pjesme pročitala je pjesnikinja Danica Rončević iz Velike.