Srijeda, 12 Rujan 2018 11:18

Počinje nova sezona aktivnosti Volonteri u parkovima u Požegi

U sklopu Nacionalnog programa “Živjeti zdravo” u srijedu 12. rujna na Rekreacijskom centru u Požegi s početkom u 16,00 sati održat će se prva u nizu jesenskih aktivnosti “Volonteri u parkovima”.

Projekt „Volonteri u parku“ osmišljen je kako bi se promicalo usvajanje zdravih stilova života, prosocijalno ponašanje, socijalna integracija djece s teškoćama u razvoju te očuvanje životne okoline među djecom, mladima i odraslima u zajednici. Pružanjem psihosocijalne podrške putem strukturirane organizacije slobodnog vremena i međugeneracijskih druženja unutar sigurnog i zdravog okoliša u parkovima i na dječjim igralištima žele se senzibilizirati svi građani, a posebno obitelji s malom djecom o važnosti očuvanja zdravlja i mijenjanju loših životnih navika.

- Uz početak nove školske godine i nakon ljetne pauze nastavljamo s jesenskim dijelom aktivnosti „Volonteri u parkovima“. Cilj nam je djecu i roditelje u što većem broju privući u parkove, učiniti još privlačnijim boravak na svježem zraku uz zabavne aktivnosti. Pozivamo vas da u srijedu 12. rujna u 16.00 sati dođete na Rekreaciju gdje ćemo se svi skupa uz više od 100 osnovnoškolaca zabaviti uz glazbu, ples, animaciju i volontere Društva naša djeca Požega, Udruge Zdravi život i Scenskog studija ARTina. Nadamo se da će naši sugrađani prepoznati vrijednost ovih inicijativa svjesni pozitivnih učinaka tjelesne aktivnosti i boravka na otvorenom na vlastito zdravlje i zdravlje djece. - najavila je voditeljica Službe za javno zdravstvo Jasmina Kovačević.

Svi sadržaji su potpuno besplatni za korisnike. U slučaju lošeg vremena aktivnosti se odgađaju uz obavijest o novom terminu.