Ponedjeljak, 03 Rujan 2018 14:05

Potpisan Sporazum o sufinanciranju uređenja objekta Policijske postaje Požega

Kako bi poboljšali radne uvjete policijskih službenika Policijske postaje Požega, ministar unutarnjih poslova Davor Božinovć i gradonačelnik Požege Darko Puljašić potpisali su Sporazum o sufinanciranju uređenja objekta Policijske postaje Požega. Riječ je o Sporazumu koji ima za cilj poboljšanje radnih uvjeta policijskih službenika, a između sporazumnih strana postignut je dogovor o zajedničkom ulaganju u uređenje objekta Policijske postaje Požega, koji obuhvaćaju nužne radove u ukupnom iznosu do 300 tisuća kuna s PDV-om, od čega Grad Požega osigurava iznos od 60%, a Ministarstvo unutarnjih poslova iznos od 40%.

- Ministarstvo unutarnjih poslova u zadnje tri godine puno je pomoglo na području Grada Požege, posebice kroz Program sigurnosti cestovnog prometa gdje smo nakon 40 godina uredili sve prostore koji su bili iznimno opasni za naše sugrađane, posebno najmlađe. Istinski smo zahvalni na tako dobroj suradnji, a ovaj Sporazum pokazuje kako Grad Požega želi jednako uzvratiti kako bi naši policajci, zbog kojih treći najsigurniji grad u Hrvatskoj i koji su vrlo važni u ovom gradu, imali kvalitetnije za rad. Ovo je naša svojevrsna zahvala, a nadamo se kako ćemo i dalje ovako uspješno surađivati. - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

- Nastavljamo i pojačavamo naša nastojanja da hrvatskoj policiji osiguravamo dostojne uvjete rada. Kao ministru, meni je bitan standard hrvatske policije, a to uz odoru i opremu podrazumijeva i radni prostor. Policijska postaja je žarište sigurnosti svakog mjesta, općine i grada. I zato svaki naš policajac zaslužuje kvalitetne, suvremene i funkcionalne uvjete rada.- rekao je ministar te dodao kako se zanemarivanje koje traje godinama u MUP- u ne može samo u kratkom roku promijeniti i zbog toga se surađuje lokalnim zajednicama. Ministar je istaknuo kako su do sada potpisani sporazumi o sufinanciranju radova na obnovi objekata policijskih postaja u Čepinu, Đakovu, Gradu Zagrebu za 4 policijska objekta), u Gradu Dubrovnik te u Gradu Kninu.

Nastavak je ovo dobre prakse u kojoj MUP s jedinicama regionalne i/ili lokalne uprave i samouprave potpisuje sporazume o sufinanciranju obnove postojeće zgrade policije na lokalnoj razini.

Potpisivanju sporazuma nazočili su i pomoćnik ministar unutarnjih poslova Cvjetko Obradović, načelnik Policijske uprave Požeško-slavonske Željko Grgić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Željko Glavić.