Ponedjeljak, 03 Rujan 2018 13:18

Prvašići, sretan vam početak škole!

Prvi je dan škole i u školske klupe četiriju požeških osnovnih škola danas je sjelo preko dvije stotine prvašića. Uspješan prvi dan djeci i njihovim roditeljima poželio je i gradonačelnik Darko Puljašić koji je posjetio OŠ „Dobriša Cesarić“, OŠ Julija Kempfa i OŠ Antuna Kanižlića. Ovom je prigodom gradonačelnik svim prvašićima poklonio i prigodan poklon, bilježnice, olovke, gumice i šiljila, sve ono što je potrebno za uspješno obavljanje prvih školskih obveza.

– Danas krećete u jednu novu priču u svome životu. Ovdje u školi upoznat ćete prijatelje, steći nova iskustva i znanja koja će vas pratiti cijeli život. Vidjet ćete, škola je super! Pred vama su prvi dani škole, pa su vam možda rekli kako sada trebate manje misliti na igru. Ja vam svima želim da i dalje budete što više zaigrani, da kroz igru i radost skupljate nova znanja, da vas ona vesele i snaže za cijeli budući život. Neka vam znanje bude pomagalo kojim ćete si ostvariti sve ono što budete od života tražili. Ovdje je puno dobrih učiteljica i učitelja, svih koji će se za vas brinuti na pravi način, a i mi ostali odrasli pobrinut ćemo se za vaše ugodno školovanje i odrastanje. - poručio je gradonačelnik Puljašić.

Najveći broj učenika - 67 - upisano je u prve razrede OŠ „Dobriša Cesarić“. U OŠ Antuna Kanižlića upisano je 55 učenika, računajući i područnu školu u Vidovcima. U OŠ Julija Kempfa ima 58 učenika, dok je Katolička osnovna škola upisala 40 učenika.

Pogledajte fotogaleriju.