Četvrtak, 03 Listopad 2013 12:26

Završavaju se radovi na uređenju Babukićeve ulice

Uz završne radove na novoj Glazbenoj školi, danas se završava asfaltiranje Babukićeve ulice. Izvršena je rekonstrukcija vodovoda, odvodnje i elektroinstalacija, uređeno 15 parkirališnih mjesta, a za nekoliko dana bit će postavljena i nova javna rasvjeta. Ovom ulicom promet će se ubuduće odvijati jednosmjerno od Ulice Kamenita vrata prema Primorskoj.

- Investicija u Babukićevoj ulici, čija dužina je 125 metara, je oko 760 000 kuna. Završetkom uređenja imat ćemo obnovljen kompletan prostor uz Glazbenu školu, čiji će se izgled svojom arhitekturom uklopiti u tradiciju Grada Požege. – informirao je gradonačelnik Vedran Neferović prigodom današnjeg obilaska gradilišta. Radovi na Glazbenoj školi također se privode kraju. - Čekamo još samo završni materijal za obloge na stubištu, rok isporuke je malo duži, tako da očekujem da će to idućeg tjedna biti isporučeno i postavljeno. Nakon više održanih sastanaka i usklađivanja situacije s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova  Europske unije, obavljene su sve prepiske i uvid u izvršene radove, očekujemo sada da se izjasni o tome nastavlja li pratiti ostatak troškova, za koje je u osnovnom ugovoru predviđeno sufinanciranje u odnosu 70 prema 30 posto. – rekao je gradonačelnik u odgovoru na pitanje o radovima.

Za doznačena sredstva Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa od 900.000 kuna rekao je kako su namjenski utrošena prema javnim natječajima, na kojima su izabrani ponuditelji za tonski studio i informatičku opremu. – I dalje ćemo tražiti potrebna sredstva, ako ih ne bude od Ministarstva za instrumente i za stolce koncertne dvorane, nastavit ćemo tražiti načine da iduće godine to opremimo. – Nova zgrada Glazbene škole je investicija u ukupnoj vrijednosti od 14 milijuna kuna, čijim završetkom će Požega dobiti reprezentativni prostor ne samo za školu, već i druge prikladne kulturne sadržaje. 

Vezani sadržaji