Ponedjeljak, 03 Rujan 2018 12:41

"Zlatne žice Slavonije" Požega 2018.

- Bogatstvo Slavonije, bogatstvo Požežanki i Požežana je danas na svom vrhuncu. Danas smo svi uživali ono što je iskonski hrvatsko, što je iskonski naše i što najviše volimo. Zajedno smo uživali, ali i pokazali što možemo, znamo, hoćemo i kamo idemo. Odsvirane su prekrasne pjesme, puno poruka je poslano. Imam čast pozvati vas da otvaramo natječaj za Aurea Fest 2019. i Zlatne žice Slavonije, konkurenciju ste vidjeli i neće biti lako, granice smo pomaknuli. - riječi su gradonačelnika Požege Darka Puljašića na kraju ovogodišnjeg „Aurea festa“ koji je nakon četiri završen u Požegi Festivalom tamburaških pjesama „Zlatne žice Slavonije“ na kojemu je izvedeno 20 novih pjesama.

Pred više tisuća gledatelja na Trgu Sv. Trojstva nastupila su poznata imena naše tamburaške scene - Lajbeki, Ansambl Hajo, Stjepan Japarić, Marija Pavković, Širok šor, Dike, Kristali, Sanja Hajduković, Rubato, Salaš, Berde Band, Ravnica, Tamburaši za dušu, Garavuše, legendarni Boris Ćiro Gašparac, Slavonski dukati, Viktorija Kulušić Đenka, Stjepan Jeršek Štef, Slavonske Lole te Najbolji hrvatski tamburaši.

I ove godine dodijeljena je bisernica za najslavonskiji tekst, koju tradicionalno od 1993.godine dodjeljuje Hrvatski radio Osijek. Tako je za skladbu „Kćer ravnice“ nagradu primila autorica Jasminka Blašković. Nakon tradicionalnog vatrometa, prisutni gosti mogli su uživati u koncertu Najboljih hrvatskih tamburaša.

Pogledajte fotogaleriju "Zlatnih žica Slavonije".