Nedjelja, 02 Rujan 2018 15:16

Proglašeni pobjednici natječaja „Uredimo svoju Požegu“ tjednika Kronika požeško-slavonska

Na javni poziv i natječaj koji je objavio tjednik Kronika požeško-slavonska i Udruga Požeški čuvari baštine, ove godine prijavilo se 15 natjecatelja koji su uredili izloge svojih prodavaonica, ugostiteljskih objekata, obrta i tvrtki. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Požega, te uz sponzorstvo Restorana Schon Blick Vetovo i Agencije za marketing i izdavaštvo Kruna Požega.

U dva dana komisija i fotograf tjednika Kronika obišli su sve uređene i prijavljene izloge te od njih 15 izabrali 3 najljepša koji su ponijeli vrijedne nagrade. Uručenje nagrada upriličeno je u posebno lijepo uređenoj pješačkoj zoni grada Požega, u Cehovskoj ulici ispod raznobojnih kišobrana. Sve nagrađene natjecatelje, pokrovitelje i sponzore pozdravio je urednik tjednika Kronika požeško-slavonska Vladimir Protić.

- Ovo je samo jedan mali doprinos i poticaj da se u vrijeme Aurea festa naš grad što bolje uredi i predstavi brojnim turistima koji pohode naš grad ovog tjedna. Uređenjem svojih izloga u slavonskom i festivalskom štihu i ovi naši izlozi, koji su postali ogledalo slavonskog običaja življenja i ogledalo našeg festivala i vi ste se pridružili u nastojanju da Aurea fest provedemo što bolje. -

Čestitajući pobjednicima požeški gradonačelnik Darko Puljašić, pokrovitelj glavne novčane nagrade istakao je da svi možemo dati svoj mali doprinos Aurea festu i pokazati zajedništvo u ovom našem projektu po kojemu je Požega nadaleko poznata.

- Festival je ono čime se mi Požežani ponosimo, a svi zajedno pokazujemo da živimo za svoj Aurea fest. – poručio je gradonačelnik koji je prvu nagradu u vrijednosti 1.000 kn uručio predstavnici Društva naša djeca koji su svoje izloge i cijeli svoj prostor u ulici Matice Hrvatske uredili u slavonskom štihu. Nagradu je primila članica, učenica Nika Sabljak koja je bila kreativni urednik cijele etno postave.

Drugu nagradu tradicionalno je uručila Josipa Miličević predstavnica Restorana Schon blick iz Vetova koji je sponzor druge nagrade, večere za dvoje, a ove godine ponijela ju je predstavnica Prodavaonice Vindija trgovina d.o.o.

Treću nagradu uručila je grafička urednica tjednika Kronika Lana Protić, a primila ju je vlasnica Frizerskog salona „Tena“ na Trgu Sv. Trojstva, koja je sve godine natječaja sudjelovala i uredila sve svoje izloge u pravom etno ugođaju pri tome upotrijebivši dio starih još uvijek uporabnih predmeta i narodne nošnje.